V petek, 19. maja, je na šoli potekal že tradicionalni Veter v laseh. Najprej smo se zbrali na šolskem dvorišču, kjer nas niso motile niti rahle dežne kaplje. Zaigrani himni na violino, ki sta jo zaigrali učenki Nala Kočevar in Meta Hrobat, so sledili nagovori gospe ravnateljice, Ines Ožbolt, župana g. Marka Ruparja in občinskega svetovalca za področje športa, Bogomirja Opeke. Vsi so nas spodbudili, da se čim večkrat podamo v naravo in z različnimi športnimi dejavnostmi skrbimo za koristno izrabljen prosti čas. To je tudi dobra preventiva proti različnim zasvojenostim. Zatem so člani plesnega kluba Špička, z zanimivo in dobro izvedeno točko, ter pevski zbor s simpatično zapetimi pesmicami pod vodstvom učiteljice Teje Opeka, popestrili uvodni del.

Sledil je obisk različnih poligonov in delavnic. Na »vetrolovčke«, ki smo jih dobili kot skupina, smo pridno zbirali različne štampiljke, ki so bile dokaz, da smo določeno točko obiskali. Tako smo se lahko preizkusili v najrazličnejših športnih in glasbenih dejavnostih, plesu in peki ter obiskali gasilce, lokostrelstvo in tabornike, nismo pa se pozabili poigrati tudi s črkami in tudi socialne veščine niso manjkale. Na stojnicah se nam je predstavil Notranjski regijski park, Rdeči križ, DEOS in plesni klub Špica. Učenci so napisali tudi priložnostno himno in likovno nadarjeni narisali nekaj zanimivih grafitov.

Dan je bil namenjen temu, da znamo stopiti stran od elektronskih naprav in se zavedati, da sta druženje in preživljanje prostega časa v naravi in športnih dejavnostih bistveni za zdravo odraščanje. Tako vsak dan še naprej naredimo nekaj dobrega zase in dobro počutje gotovo ne bo izostalo.

Novinarski krožek

Related Images:

(Skupno 334 obiskov, današnjih obiskov 1)