Projekt Simbioza Skupnost je nadgradnja projekta Simbioza Šola (2014-2020), ki je v mrežo vključeval osnovne in srednje šole.

Projektu so se sedaj priključili tudi vrtci, knjižnice, društva, domovi za starejše občane in ostale organizacije, ki lahko v lokalnem okolju izvajajo različne medgeneracijske aktivnosti.

V medgeneracijske aktivnosti, ki jih lahko vključimo na ravni šole, spadajo najrazličnejše vrste aktivnosti, ki podpirajo medgeneracijsko sodelovanje:

– obisk starša/starega starša v razredu;

– druženje otrok s starši ali njihovimi starimi starši – na primer ob zasebnem pohodu na bližnji hrib, ob skupnem delu okrog družinske hiše, skupno kuharsko ustvarjanje, učenje veščin;

– aktivnosti na daljavo, ki so namenjene starejšim v naši bližini – pisanje pisem, risanje risbic, varni sprehodi in obiski (na primer krajši pevski nastop pod okni ali balkoni lokalnih domov za starejše in podobno),

– Simbioza GIBA (v maju 2021).

Glavni namen projekta Simbioza Skupnost je krepiti medgeneracijsko sodelovanje v lokalnem okolju. V šolo bomo povabili starejše, ki bodo učencem posredovali svoja znanja, spretnosti in izkušnje. Sodelovali bomo tudi s Centrom starejših Cerknica (DEOS) ter se ob različnih priložnostih povezovali na športni in kulturni ravni.

V okviru Simbioza šole bo potekala tudi Simbioza GIBA, ko bomo starejše povabili h gibanju z nami.

Koordinatorice:

Dunja Volf Ponikvar (Cerknica)

Berta Klun Mrak (Begunje)

Mojca Mele (Grahovo)


22. december 2020

Knjižica receptov je tu!


Related Images:

(Skupno 240 obiskov, današnjih obiskov 1)