Delo z nadarjenimi učenci (DNU)

 

 2017/18

Matična šola Cerknica

1.Slovenščina

Mentorica: Teja Opeka

Učenci: 4. in 5. razred

Opis dejavnosti: učenci bodo nadgrajevali svoje znanje slovenščine. Reševali bomo besedne naloge, dramatizirali besedila, širili besedni zaklad, brali različna besedila ter spoznavali slovenske pesnike in pisatelje. Pripravljali se bomo tudi na Cankarjevo tekmovanje.

 

2. Naravoslovno matematične delavnice

Mentorica: Zlatka Kunst Cindrič

Učenci: 4. in 5. razred

Opis dejavnosti: Delavnice so razdeljene na matematični in naravoslovni del. Pri matematičnem delu bodo učenci reševali različne tipe nalog višjega nivoja znanja, kot so geometrijski sudoku, logične naloge in orehi ter čarobni kvadrati. Pripravljali se bodo tudi na  tekmovanje Matematični kenguru v marcu 2018. Pri naravoslovju bodo na podlagi poskusov in opazovanja prihajali do določenih znanj in zaključkov. Svoje znanje bodo preverili na šolskem tekmovanju iz znanja naravoslovja Kresnička.


3. Logika in razvedrilna matematika

Mentorica: Jerneja Matko

Učenci: 4. in 5. razred

Opis dejavnosti: Na delavnicah se bomo pripravljali na tekmovanje iz logike in razvedrilne matematike. Učenci bodo spoznavali strategije reševanja zahtevnejših matematičnih problemov, spoznali delo s preglednicami, se urili v reševanju futušikija, kakura, sudokuja in nonogramov.

 

4. Raziskovanje Gerbičeve glasbene dediščine

Mentorica: Andreja Vošank
Učenci: 4. in 5. razred
Opis dejavnosti: V letošnjem letu je 100. obletnica smrti našega rojaka in skladatelja Frana Gerbiča. Učence, ki jih zanima njegovo življenje in glasbeno ustvarjanje doma in po svetu, vabim na zanimivo popotovanje po njegovi poti. Sodelovali bomo na šolski razstavi, pripravljali se bomo na prireditev v mesecu februarju in obiskali Gerbičevo ulico, kjer stoji njegova rojstna hiša s spominsko ploščo in Gerbičevo klopco v parku.

 

5. Računalniško matematične delavnice

Mentorica: Mojca Leskovec Meharich

Učenci: 6.–9. razred

Opis dejavnosti: Učenci bodo nadgrajevali svoje znanje matematike, logičnega in računalniškega razmišljanja. Reševali bodo različne naloge višjega nivoja znanja in se spopadali z matematično-logičnimi-računalniški izzivi.

Podružnica Maksim Gaspari Begunje

 

 

1. DNU – ustvarjalne delavnice

Mentorica: Berta Klun Mrak

Učenci: 4. in 5. razred

Opis dejavnosti: Učenci bodo pri urah DNU vodeno razvijali zmožnost kritičnega in raziskovalnega branja književnih besedil in bogatili besedni zaklad. Pripravljali se bomo na tekmovanje za Cankarjevo priznanje. Sodelovali bomo tudi s turističnim društvom Menišija pri ohranjanju kulturne dediščine.

 

2. DNU – matematične delavnice

Mentorica: Desi Maksić

Učenci: 4. in 5. razred

Opis dejavnosti: Učenci bodo spoznavali način reševanja nalog sudoku, futošiki, križne vsote in produkte, labirinte na mreži, latinski kvadrat, gobeline ter v računalniški učilnici obiskovali spletne učilnice.

Reševali bodo tudi zahtevnejše matematične probleme in logične naloge. Pripravljali se bodo na tekmovanje iz razvedrilne matematike, logike in  Mednarodni matematični kenguru.

Podružnica “11. maj” Grahovo

1. Priprave na tekmovanja

Mentorica: Sabina Šparemblek

Učenci: 4. razred

Opis dejavnosti: Pripravljali se bomo za tekmovanje iz logike, razvedrilne matematike, Cankarjevo tekmovanje in na tekmovanje kenguru.

 

2. Ustvarjalne delavnice

Mentorica: Metka Polovič

Učenci: 7. in 8. razred

Opis dejavnosti: Na delavnicah bodo učenci razvijali ročne spretnosti, kreativnosti in inovativnost. Ustvarjali bodo izdelke iz različnih materialov.

 

 

 

Opis dejavnosti:  Učenci utrdijo znanje o delovanju naših organov in našega telesa. Spoznajo alternativne pristope k zdravljenju bolezni. Utemeljijo pomen zdravja za večjo kakovost življenja.

Čas izvajanja:. Torek, 6. in občasno 7. Ura

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE