Skupaj z EKOšolo praznujemo tudi v naši šoli – OŠ Notranjski odred Cerknica, 25 let delovanja!

Leta 1996 se je v Sloveniji začel izvajati program EKOšola, ki letos praznuje 25. let. Naša šola je kot ena izmed prvih pristopila k programu EKOšole, tako da letos prav tako praznuje 25 let delovanja v okviru EKOšole. Glavni motiv in cilj k priključitvi je bil in še danes ostaja ta, da bi vzgojili učence, ki jim bo skrb za okolje in naravo postala del življenja.

EKOšola kot način življenja je celosten program šole, ki skozi celo leto s konkretnimi projekti uresničuje cilje vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj. Projekt EKOšola kot način življenja je program, ki uvaja načrtno in celostno okoljsko vzgojo v osnovne šole. S projektom se gradijo vrednote za odgovoren način našega bivanja na tem planetu.

V letošnjem šolskem letu 2021/22 izvajamo na šoli kar 14 različnih projektov v okviru EKOšole in se lahko pohvalimo kot ena najbolj aktivnih in zagnanih šol na področju okoljske vzgoje. Vložen trud naših učiteljev se pozna tudi pri vsakoletnih priznanjih, ki jih dobimo za dosežke v posameznih projektih.

Na letošnji konferenci koordinatorjev EKOšole, ki je potekala 20. septembra 2021 smo prejeli priznanje in nagrado za učitelja Uroša Cajnka in njegove učence, ki so v preteklem šolskem letu sodelovali v projektu LEAF – Učenje o gozdovih in z izvirnimi metodami raziskovali naš gozd.

Učiteljem in učencem želim še veliko EKO volje pri nadaljnjem delu!

                                                         Uroš Cajnko, koordinator EKOšole

20.09.2021 Eko šola Foto: Barbara Reya/Mediasped

Related Images:

(Skupno 167 obiskov, današnjih obiskov 1)