1. oktobra 2024 nas je na podružnični šoli Maksim Gaspari Begunje obiskal priznani slovenski kantavtor Rudi Bučar. Njegov obisk je bil organiziran v okviru priprav na nastop, ki je potekal v Kulturnem domu v Cerknici. Dogodek je bil namenjen učencem 4. in 5. razreda, ki sodelujejo v šolskem pevskem zboru pod vodstvom zborovodkinje Anite Štritof Malc.

Ob prihodu je Bučar z učenci izvedel vaje, kjer so skupaj preizkušali in uglasili glasove ter preigravali skladbe, ki jih bodo učenci predstavili na nastopu. Pevec je z izjemno preprostostjo in prijaznostjo navdušil mlade pevce.

Dogodek ni bil zgolj vaja, ampak tudi priložnost za učence, da spoznajo delo profesionalnega glasbenika od blizu. Njegova prisotnost je učencem vlila samozavest in navdih, da še bolj zavzeto nadaljujejo s pripravami za nastop, ki se je odvil v petek, 4. oktobra 2024, v kulturnem domu v Cerknici. Dvorana je bila razprodana, obiskovalci pa so z navdušenjem pričakovali čas, ko se je pevcu na odru pridružil pevski zbor. Mladi pevci so s svojo energijo navdušili občinstvo, ki jih je nagradilo z bučnim aplavzom. Rudi Bučar je s svojo karizmo in glasbo uspel ustvariti večer, ki ga obiskovalci ne bomo pozabili. Predvsem pa bo večer ostal v spominu učencem pevskega zbora, ki so imeli priložnost nastopiti ob tako znanem pevcu.

 

 

                                                                                                                         Katarina Truden, Marjeta Turšič

 

 

Related Images:

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)