V petek, 7. 6. 2024, je na podružnični šoli Maksim Gaspari Begunje potekala prireditev Dan druženja in gibanja vseh generacij. Učenci, učitelji, starši, stari starši ter drugi sorodniki, smo se odpravili na krajši pohod do vasi Brezje, kjer so učenci pod vodstvom zborovodkinje Anite Štritof Malc starše razveselili s pesmijo.

Ob prihodu nazaj v šolo je učence pričakala malica v razredih, obiskovalce pa pogostitev v jedilnici. 

Po malici je sledilo pestro športno in družabno dogajanje v šoli in njeni bližnji okolici. Prostovoljno gasilsko društvo Begunje je pripravilo predstavitev svojega dela in gasilskih pripomočkov. V šolski telovadnici smo se lahko pomerili v nogometnem poligonu, ki ga je za nas pripravil Nogometni klub Cerknica. S skavti smo se igrali zanimive, zabavne in družabne igre. Lokostrelci TKD Sovica so nam predstavili lokostrelstvo in nas učili streljanja z lokom. Člani Smučarskega kluba Cerknica pa so nam predstavili biatlon in nam omogočili streljanje z biatlonsko puško.

Prijeten dan smo zaključili na šolskem igrišču, kjer smo se vsem zbranim zahvalili za obisk, druženje in sodelovanje in jih povabili, da se nam zopet pridružijo v prihodnjem letu. 

 

 

Related Images:

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)