Svetovni dan hrane obeležujemo vsako leto 16. oktobra. Uvedla ga je Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo, ker je bila organizacija ustanovljena na ta dan leta 1945.  Glavni namen svetovnega dneva hrane je opozarjanje, da v svetu živi veliko število ljudi, ki trpi za pomanjkanjem hrane.

Ker je prehrana eden od pomembnih dejavnikov, ki vplivajo na zdravje in dobro počutje, je letošnje geslo ob svetovnem dnevu hrane »naša dejanja, naša prihodnost«.

Ob tem želimo poudariti, da  način prehranjevanja v otroštvu in mladostništvu nosi dolgoročne posledice na zdravju in vpliva na oblikovanje prehranjevalnih navad v kasnejšem življenju. V obdobju intenzivne rasti je ključnega pomena zagotavljanje varne, raznovrstne in uravnotežene prehrane.

Prehranjevalni vzorci, osveščenost in odnos do prehranjevanja se najpogosteje prenašajo znotraj družine, zato vabimo učence skupaj s starši k ogledu predstavitve, ki jo je ob svetovnem dnevu hrane pripravil NIJZ.

Related Images:

(Skupno 284 obiskov, današnjih obiskov 1)