V okviru dneva slovenske hrane bomo v petek, 18. novembra 2016, pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Z njim želimo otrokom približati pomen zajtrka in zdravega načina prehranjevanja. S tem projektom ozaveščamo učence, starše in učitelje o pomenu in prednostih domače pridelave in predelave hrane. Ta dan bodo na šoli organizirane tudi različne spremljevalne dejavnosti (obisk čebelarjev,…). Tudi pouk bo potekal na temo TSZ.
TSZ v Begunjah: oglejte si prispevek in utrinke z dogodka.
Pod okriljem kuharskega tekmovanja Kuhna pa to bo 18. 11. 2016 poleg zajtrka na jedilniku tudi TSZ kosilo, katerega bodo pomagali pripraviti in postregli učenci vključeni v ID Kuharska tekmovanja. Navdih za recepture bodo učenci poiskali pri starih starših, saj želimo obuditi uživanje tradicionalnih kmečkih jedi. Tako kosilo bo na jedilniku tudi v februarju pred zimskimi počitnicami in regijskim tekmovanjem.
Veronika Švigelj, org. šol. preh.
Kuhna pa to: TSZ kosilo, 18. 11. 2016
Izdelki na stojnici TSZ:
Knjiga TSZ receptov in Panjske končnice 2. b