Aktivnosti na OŠ “11. maj” Grahovo
- Analiza vprašalnika Pregled hrane – Učenci: (junij – september 2016)
Z učenci 5. razreda smo izvedli anonimno anketo o prehranjevalnih navadah doma.
- Šolska prehrana (22.9.2016, 27.9.2016, 26.9.2016)
Predstavitev šolske prehrane na Svetu staršev, Svetu šole in učiteljem na pedagoški konferenci. Objava na šolski spletni strani.: Anketa povzetek in odpadki
- Eko dan (vsak zadnji teden v mesecu)
Enkrat mesečno se organizira eko dan, ko obroki šolske prehrane vsebujejo večinoma domače in eko jedi oziroma živila. S tem prispevamo k 5% vključenosti eko živil v šolske jedilnike.
- Svetovni dan hrane (17.10.2016)
Lokalana kmetija se predstavi – stojnica, degustacija .
- SŠSZ (vsak zadnji ponedeljek v mesecu)
no images were found
Dodatni obrok svežega sadja ali zelenjave
- Točenje jogurta (oktober 2016)
Jogurt se toči iz večje embalaže v lončke. Embalaža se nato vrne. S tem zmanjšujemo odpadno embalažo pri obrokih.
- Analiza vprašalnika Šolska kuhinja (18.10.2016)
Z vodjo šolske prehrane smo izvedli anketo o prehrani v ustanovi.
- Drobtinica (15.10. 2016)
- Tradicionalni slovenski zajtrk (18.11.2016) ( predstavitev čebelarjev, predstavitev lokalne kmetija)
- INTERVJU Z ORGANIZATORKO ŠOLSKE PREHRANE O BIO ODPADKIH (20.12. 2016)
- Sodelovali smo na EKO kvizu.
- Sestanek Prehranske komisije (27.1.2017)
- Učenci 6. razreda, ki sodelujejo pri projektu, so izdelali koledar sezonskih lokalnih živil.
- Z učenci 3. razreda smo se pri računalniškem krožku v mesecu januarju in februarju pogovarjali o sezonski prehrani. Napisali so pravljico – slikopis na temo zdrava hrana in sezonska živila.
- Z učenci 2. razreda smo pri računalniškem krožku izdelovali animacije, kako raste sadje.
- Z učenci 5. razreda smo analizirali anketi, ki so jih reševali oni in njihovi starši. Ugotavljali, od kod prihajajo sadje in zelenjava, ki jih jemo doma in zdelali zemljevid.
-
- 31. marca 2017 smo uredili šolski vrtiček. Ob pomoči pridnih rok učencev 8. in 9. razreda smo postavili visoko gredico.