Ivo Lah je bil rojen leta 1896 v Štrukljevi vasi, umrl je pred 40 leti, to je leta 1979, v Ljubljani, kjer je tudi pokopan. Spada med najuspešnejše slovenske matematike. Že kot fantič je verjel predvsem v številke, s katerimi se je nadvse rad igral. Bil je vzoren učenec in študent, maturiral je z odliko. Govoril je šest tujih jezikov, v domačem in tujem tisku je objavil 119 del.

Na matični šoli v Cerknici smo v petek, 12. 4. 2019, zaključili s projektom Ivo Lah. Učenci so spoznavali njegovo življenje in delo ter to prikazali na plakatih, številnih likovnih izdelkih, zgibanki ter video predstavitvi.

Na razredni in na predmetni stopnji smo pripravili razstavi izdelkov učencev, ki so si jih z zanimanjem ogledali tudi njihovi starši. Na razredni stopnji je za razstavo poskrbela učiteljica Marja Lončar.

Ob koncu projekta smo zraven razstave o Ivu Lahu pripravili tudi nagradne lističe z vprašanji o njegovem življenju in delu. Vsak učenec je lahko izpolnil le en listič. Med pravilnimi odgovori smo izžrebali 15 nagrajencev na razredni in 15 nagrajencev na predmetni stopnji. Nagrade smo podelili v petek, 12. aprila. Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem donatorjem za praktične nagrade, ki so jih bili učenci zelo veseli.

 

Mira Širaj, vodja projekta

no images were found

 

 

Related Images:

(Skupno 205 obiskov, današnjih obiskov 1)