V četrtek, 17. septembra 2020, je bilo v Osnovni šoli Notranjski odred Cerknica odprtje večnamenskega prostora za mlade, ki je v nekdanjih prostorih za garderobe. V dopoldanskem času se bo v obnovljenem prostoru izvajal šport za učence prve in deloma druge triade, v popoldanskem času pa bo v njem izvajal različne dejavnosti Center za mlade, ki so ga učenci poimenovali Petka. Prostor je sodobno opremljen in se lahko prilagaja namenu uporabe. V njem so nižja plezalna stena, stena z ogledali, več letvenikov, blazine, projektor in platno, računalniki, tiskalnik, številne družabne in namizne igre, ročni nogomet in še kaj.

Za ureditev in postavitev Centra za mlade so zaslužni Občina Cerknica, Osnovna šola Notranjski odred Cerknica, donator iz Švice, podjetje Alpod, Zavod Samostojen si in društvo Asvalt.

Center za mlade Petka so odprli župan Občine Cerknica Marko Rupar, ravnateljica Osnovne šole Notranjski odred Cerknica Ines Ožbolt in vodja večgeneracijskega družinskega centra Točka moči Julija Perko; na odprtju je bila tudi predstavnica podjetja Alpod Anja Štefan. Slovesnost ob odprtju so s svojim nastopom popestrili pevci mladinskega zbora OŠ Notranjski odred Cerknica pod vodstvom zborovodkinje Daše Joželj Kranjc, Frenk Nova s svojo zasedbo Sopranos in člani društva Asvalt.

Manca Gorup in Anja Kebe Knavs

Fotografije: Ljubo Vukelič

Petka pred prenovo

Fotografije: Mojca Leskovec

Petka po prenovi

Related Images:

(Skupno 486 obiskov, današnjih obiskov 1)