Delo na daljavo nas je v zadnjem mesecu postavilo pred celo vrsto novih izzivov. Eden večjih je bil za nas to, kako komunicirati med seboj v skupini, kar je včasih zares potrebno.  Čeprav so nam orodja in možnosti že dlje časa poznane, do tega trenutka pravzaprav ni bilo pravega razloga, da bi katero izmed platform tudi v resnici uporabljali za tovrstne namene. Pa se je vse dobesedno čez noč spremenilo.

Tako smo se v 7. b razredu dogovorili, da bomo izpeljali oddelčno skupnost preko video konference in res – uspelo je. Udeležba je bila (ob občasnih težavah z izpadanjem in ponovnim vklapljanjem) – 100%! Gotovo je treba omeniti naše skupno veselje ob dejstvu, da se vidimo in slišimo – po nekaj tednih. Vsi so bili enotnega mnenja, da najbolj manjka družbe prijateljev in razlage učiteljev.

Govorili smo o bontonu na spletu – kako pomembno je, da smo prijazni in vljudni tudi, ko tipkamo in da ne napišemo oziroma naredimo ničesar, kar ne želimo, da bi drugi naredili nam. Podelili smo si utrinke vseživljenjskega učenja doma in od doma. Preizkusili smo aplikacijo za prenos glasovnih sporočil Vocaroo, ki je zelo enostavna in bi nam v prihodnje utegnila priti prav, in v naše veliko zadovoljstvo je pri večini delovala brezhibno.

Pa se vseeno vsi veselimo dneva, ko bomo spet sedli v šolske klopi.

 

Related Images:

(Skupno 723 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: , ,