V petek, 7. junija 2024, je na matični šoli potekala tradicionalna prireditev Dan druženja in gibanja vseh generacij. Odvijale so se raznolike delavnice, v katere so bili vključeni vsi učenci in učenke. Rdečo nit dogodka je predstavljala šestdeseta obletnica stavbe naše matične šole. Tej temi so bile posvečene številne aktivnosti.

Po himni, ki jo je na harmoniko zaigral Paskal Dokler, sta nam gospod župan Marko Rupar in gospa ravnateljica Ines Ožbolt namenila nekaj uvodnih besed. Za razigrano vzdušje sta poskrbela mladinski in otroški pevski zbor s pesmimi Sladkosned, Mama Mia, 1000 let in Odpelji me. Uživali smo tudi v inštrumentalni glasbi naših mladih glasbenikov. Svoj talent so za zaključek pokazale plesalke skupine Chicas, vsi skupaj pa smo zaplesali ples za vse generacije – račke.

Zatem so se učenci razkropili po delavnicah, ki jih je bilo res veliko in še posebej smo hvaležni številnim gostom, ki so popestrili in obogatili ta dan. Tako smo sodelovali s cerkniškimi gasilci, Slovensko vojsko, Notranjskim regijskim parkom, Centrom starejših Cerknica, Večgeneracijskim centrom Cerknica, Smučarskim klubom Cerknica, Klubom vodnikov reševalnih psov Postojna, Lokostrelci Sovica, Foto Žnidaršič, oblikovalcem Janom Petričem in Janjo Urbiha. Pridružili so se nam tudi Kegljaški klub Brest Cerknica, mozaičarke Kulturnega društva Rak Rakek ter srednjeveški mečevalci iz društva Varuhi kladiva. Vsako leto pa se še posebej razveselimo družbe in pomoči upokojenih učiteljic in učiteljev, ki so nam tudi letos polepšali druženje.

Po koncu delavnic smo se vsi skupaj zbrali na zaključnem pozdravu in predstavitvi izvedenih dejavnosti. Deležni smo bili čisto prave ulične predstave, ki nas je popeljala v stare šolske čase. Nazadnje smo vsi uživali v dveh točkah z našimi gosti. Tretješolci so telovadili skupaj z upokojeno učiteljico Miro Širaj in društvom Šola zdravja – 1000 gibov. Sedmošolci pa so zaplesali kavbojski ples s plesno skupino Mavrica.

Zadovoljni smo, da smo se marsičesa novega naučili in uživali v druženju, ki je povezalo lokalno, pa tudi širšo skupnost ter več generacij med seboj. Želimo si le, da bi takšna prijetna druženja ostala tradicija naše šole.

Učenci novinarske delavnice

Related Images:

(Skupno 273 obiskov, današnjih obiskov 1)