Tudi v letošnjem šolskem letu se je naša šola pridružila Tednom vseživljenjskega učenja, ki je letos potekal od 15. maja do 14. junija.
V želji po povezovanju s starši, starimi starši, učenci med seboj in širšo lokalno skupnostjo, smo izvedli številne delavnice z namenom izobraževanja, povezovanja in predvsem tega, da bi se naši učenci zavedali širine sposobnosti in znanj, ki jim lahko koristijo na njihovi nadaljnji poti.
Kot prva nas je obiskala gospa Vesna Turšič, mama dveh naših učencev, ki je v več delih izvedla delavnice Brain gyma in nas naučila kar nekaj tehnik sproščanja.
Gospod Boštjan Meden, oče našega učenca, se je z veseljem odzval vabilu in pripravil delavnico prve pomoči z aktivno udeležbo. Gospod Boštjan, ki se kot reševalec na NMP Cerknica vsakodnevno srečuje s pacienti, je predstavil pomembnost preventive in pa seveda hitrega odziva pri prvi pomoči.
Svoj prosti čas nam je namenil tudi gospod Jože Oblak, ki je zaposlen kot operni pevec v Operi v Ljubljani. Opisal nam je poklic poklicnega pevca, pot, ki ga je pripeljala do tam, predstavil pa je tudi delček opere, v kateri nastopa.
Ob svetovnem dnevu čebel smo se udeležili delavnice našega čebelarskega društva. Gospod Peter Maček je predstavil čebelnjak in pa čebele, brez katerih življenja na Zemlji ne bi bilo.
Gospa Divna Klanfar iz zdravstvenega doma Cerknica je pripravila delavnico, kjer je največjo pozornost namenila najbolj občutljivemu obdobju človeškega življenja, puberteti, našemu vabilu pa se je odzvalo tudi naše krajevno gasilsko društvo PGD Begunje pri Cerknici, ki je pripravilo zanimivo delavnico o vrstah intervencij in opremi gasilcev.

V eni izmed delavnic se nam je pridružil tudi gospod Klemen Krajc, kontrabasist v orkestru slovenske vojske. Predstavil nam je poklic glasbenika, skupaj pa smo, ob spremljavi učitelja Roka, zapeli kar nekaj pesmi.
Glasbeniki iz godbe Cerknica so nam pričarali lepo dopoldne in nas navdušili tako z igranjem kot tudi s predstavitvami različnih skupin inštrumentov.

Sklop dejavnosti in prireditev pa smo zaključili z že tradicionalno prireditvijo Begunje imajo talent.
Vsako leto se več učencev opogumi in nas navduši z izjemnimi talenti.
Vsako leto pa se utrne tudi nova ideja za točko, ki nato tli do prihodnjega leta in čaka, da se izpolni.

 

Učiteljice in učitelj podružnične šole Maksim Gaspari Begunje pri Cerknici

Related Images:

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)