»Sanje se večinoma uresničijo z učiteljem, ki verjame vate.«

                                                                             (Dan Rather)

V sredo, 5. oktobra, praznujemo svetovni dan učiteljev, ki smo ga z različnimi aktivnostmi obeležili tudi na Osnovni šoli Notranjski odred Cerknica.  V okviru mreže Unescovih pridruženih šol smo na naši šoli izvedli projekt Učenec poučuje. Sedmošolca Paskal Dokler in Zoa Zemljič sta prevzela vlogo učitelja in poučevala zgodovino v 5. a. razredu. Mlada učitelja sta bila vesela priložnosti pogleda izza katedra. Ugotovila sta, da poklic učitelja ni enostaven, da je pester in zahteva veliko veščin, ki jih je nujno potrebno uporabiti za motiviranje učencev. Navdušenje je bilo tudi na drugi strani katedra, saj so učenci z zanimanjem spremljali pouk in pridobili veliko novega znanja o zgodovini.

Mlajši otroški pevski zbor in fantovski zbor matične šole sta skupaj s povezovalcema Marto Žeželj in Nadirjem Bojićem ter harmonikašem Janom Žnidaršičem pripravila krajši kulturni program, na katerega so bili povabljeni upokojeni učitelji naše šole. Povabila so bili zelo veseli, najbolj pa jih je navdušilo presenečenje fantov, ki so učiteljice po koncu programa povabili na ples. Obiskovalci so si v spremstvu ravnateljice Ines Ožbolt in nekaterih učiteljev ogledali tudi nove pridobitve šole in se odzvali povabilu na pogostitev.

Za presenečenje učiteljem pa so učenci šolske skupnosti razredne in predmetne stopnje poskrbeli že dan prej. Na vrata kabinetov in zbornice so prilepili prijazna sporočila, s katerimi so se jim zahvalili za njihovo požrtvovalnost, nasvete, znanje, nasmehe … Prav vsi učitelji so bili ob prihodu v šolo prijetno presenečeni in sporočilc zelo veseli.

                                                           Daša Joželj, Tjaša Torul, Lucija Kraševec in Nataša Korče

Related Images:

(Skupno 306 obiskov, današnjih obiskov 1)