”Čas, v katerem živimo, je pokazal, kako zelo pomembno je brati: zato, da smo pismeni in se učimo, da smo sočutni in spoštljivi, da znamo razmišljati in izraziti svoje misli, da krajšamo čas našim bližnjim in sebi, da spoznavamo svetove, ki jih ne bi nikoli obiskali, in ljudi, ki jih nikoli ne bi srečali.” (Horžen, V., 2021)

 Tega dejstva se na naši šoli zelo dobro zavedamo, zato smo se odločili še intenzivneje pristopiti k spodbujanju VAS UČENCEV, da se vključite v tekmovanje za bralno značko. Ker želimo, da bi se bralni znački pridružilo čim več učencev od 6. do 9. razreda, smo se povezali z lokalnim podjetjem in organizirali akcijo, ki smo jo poimenovali ”KNJIGE FURAM IN RAZTURAM”. Namen te akcije je, da se v čim večjem številu pridružite in opravite tekmovanje za bralno značko. Zaradi omenjene akcije bomo tekmovanje za bralno značko podaljšali do petka, 6. maja 2022. Vsi učenci od 6. do 9. razreda, ki boste do tega datuma opravili bralno značko, se boste potegovali za več lepih nagrad, med katerimi je glavna nagrada kakovosten mobilni telefon, ki ga boste lahko uporabljali tudi za branje e-knjig.

Pogoji za sodelovanje v omenjeni akciji so:

  • da si učenec-ka 6., 7., 8. ali 9. razreda OŠ Notranjski odred Cerknica ali podružnice ”11. maj” Grahovo
  • da do vključno 6. maja 2022 mentoricama bralne značke ustno predstaviš zahtevano število knjig za posamezen razred (6. razred – 5 knjig; 7., 8. in 9. razred – 6 knjig) za šolsko leto 2021/2022 in s tem uspešno opraviš bralno značko.

Prejemniki nagrad bodo javno izžrebani na zaključni prireditvi za bralno značko v Kulturnem domu v Cerknici 2. junija 2022.

Vsa navodila glede opravljanja bralne značke so objavljena na spletni strani šole.

K sodelovanju ste vabljeni vsi, ne glede na to ali ste z branjem za bralno značko že začeli ali pa boste to storili v kratkem.

Vir:

Horžen, V. (2021). Začenja se teden splošnih knjižnic. Pridobljeno 14. 3. 2021 s https://www.gov.si/novice/2021-11-15-zacenja-se-teden-splosnih-knjiznic/

 

Related Images:

(Skupno 295 obiskov, današnjih obiskov 1)