V torek, 24.12. , zadnji šolski dan v iztekajočem se letu 2019, je v telovadnici naše šole potekala proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter prihajajočih božično novoletnih praznikih.

Učenci so pod mentorstvom razredničark pripravili zanimive deklamacije, pesmi, plesne točke, nastopil pa je tudi naš najmlajši pevski zbor.

Spomnili smo se dneva pred 29 leti, ko smo Slovenci ponosno šli na volišča in glasovali ZA samostojno Slovenijo. Enotnost na plebiscitu je bila očitna in odločilna za nadaljnjo pot k samostojnosti naše domovine.

Spomnili smo se tudi na nekatere naše učence, za katere pa Slovenija ni prva domovina, saj so se njihovi starši v Slovenijo priselili iz drugih držav. Tako so se nam ti učenci predstavili s točkami v jezikih, katerega govorijo njihovi starši. Slišali smo pesmi in deklamacije v makedonskem, nemškem, španskem in bošnjaškem jeziku.

Izvedeli smo tudi nekaj zanimivosti o božiču in posebnih znamenjih božičnega praznovanja.

Prireditev sta vodila Jakob Simšič in Jakob Zrimšek, za  sceno  je poskrbela učiteljica Jelka Jernejčič skupaj z učiteljema in učenci v podaljšanem bivanju.

Ob koncu smo si voščili srečno 2020 tudi s pesmico neznanega avtorja:

Novo leto je kot bel nepopisan list…

Voščilom pa sta se pridružili še vodja podružnice Desi Maksić in ravnateljica Ines Ožbolt.

Vodja prireditve Jelka Jernejčič

 

Related Images:

(Skupno 398 obiskov, današnjih obiskov 1)