V sredo, 20. novembra je bil UNICEF-ov svetovni dan otrok – dan, ko po vsem svetu, tudi v Sloveniji, praznujemo rojstni dan Konvencije o otrokovih pravicah, ki ima letos 30 let. Konvencija je najpomembnejši dokument za otroke, zaradi katerega danes milijoni otrok živijo bolje.

Predstavniki skupnosti učencev predmetne stopnje  smo skupaj z mentorico Vladimiro Ivančič v sredo obiskali župana Marka Ruparja.

Seznanil nas je z življenjem na občini.  Zastavili smo mu  tudi vprašanja in mu podali predloge za izboljšanje in spremembe v lokalnem okolju.

Pobude učencev so bile glede prevozov, štipendij, kolesarskih stez, igrišč, parka, cest, prehodov, pločnikov, postaj za čakanje, opremljenosti šolskih učilnic, garderobe, športne dvorane, video nadzora.

Z županom smo se dogovorili, da bo občinski otroški parlament na temo Moja poklicna prihodnost v sejni sobi občine Cerknica.

Župan je poudaril, da pravice izhajajo iz dolžnosti. Vsi moramo skrbeti za skupno blaginjo. Zelo je  pomemben dialog, komunikacija in medsebojna pomoč.

Svoje ideje, pobude, predloge lahko napišemo tudi na spletno stran občine.

Učenci se zahvaljujemo županu za gostoljuben sprejem.

Lovro Zalar, Nejc Kraševec

 

https://www.cerknica.si/objava/228043                                                                          Foto: Ljubo Vukelič

 

Related Images:

(Skupno 595 obiskov, današnjih obiskov 1)