V soboto, 1. 6. 2019, smo v organizaciji OŠ Notranjski odred Cerknica, občine Cerknica in Športne unije Slovenije organizirali prireditev Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti. Izvedbo te nacionalne športno-družbene akcije nam je omogočilo tudi sofinanciranje Ministrstva za zdravje RS in Fundacije za šport.  

Skupaj z zunanjimi soorganizatorji smo v okolici šole pripravili pester nabor delavnic in poligonov, na katerih je sodelovalo okrog 400 otrok. Preizkusili so se v košarki, odbojki, nogometu, atletiki, tenisu in namiznem tenisu. Povabili smo jih k šahu, ristancu, skakanju z gumitvistom ter metu žogic. Plesni navdušenci so uživali v novih plesnih korakih.

Otroci so imeli možnost streljati z lokom, poleg tega smo prvič gostili Cerkniško društvo strelk in strelcev, ki se ukvarja s športnim strelstvom. Otrokom so omogočili streljanje z zračno puško. Na postaji Rdečega križa so spoznali postopke nudenja prve pomoči. Po obisku delavnice pri gasilcih sodeč pa se bo Prostovoljno gasilsko društvo Cerknica še povečalo.

Nismo pozabili niti na likovno in literarno ustvarjanje. Na delavnici Dobrovoljček so učenke prostovoljke pripravile različne športne, dobrodelne in druge izzive.

Vabilu k sodelovanju so se odzvali tudi v DEOS-u – centru starejših Cerknica – in otrokom pripravili zanimive ekipne igre. Po lanskem dobrem odzivu, ko sta se prvič udeležila te prireditve, sta bila tudi letos z nami predstavnika Notranjskega regijskega parka. Učencem sta pripravila delavnico o rastlinah in živalih znotraj tega parka.

Ekipam učencev so na postajah vpisovali točke v t. i. vetrolovček, na koncu prireditve smo najboljšim po triletjih podelili tudi nagrade. Ker pa je namen te prireditve in športa nasploh v prvi vrsti zabava, sprostitev, druženje s prijatelji, veselje in smeh, so si simbolične nagrade prislužili tudi vsi učenci od 1. do 6. razreda.

Pripravili:
vodji in koordinatorici prireditve Jana Frank in Mateja Dolgan

Related Images:

(Skupno 745 obiskov, današnjih obiskov 1)