Srečanje fejst radovednih junakov 2018/19

Tudi v letošnjem šolskem letu naši učenci, pod vodstvom mentorjev, pripravljajo zanimive delavnice za svoje vrstnike od 7. do 9. razreda iz regijskih in naše osnovne šole.

Srečanje bo potekalo v četrtek, 6. 12. 2018, od 14.00 do 17.00 ure. Zainteresirani učenci  se lahko prijavijo na eno izmed ponujenih delavnic. Delavnice bodo trajale 90 min. Prijavnice dobite pri razredniku ali pomočnici ravnateljice Ines Ožbolt in jih oddate razredniku do ponedeljka 3. 12. 2018. 

Program Srečanja fejst radovednih junakov

13.30 – 13.45 Prihod udeležencev: jedilnica
13. 45 – 14. 25 Predstavitev šol: 5 min na šolo
14.30 – 16.00 Delavnice po razporedu
16.00 – 16 15. Malica
16.15 – 17. 00 Zaključek in druženje
17. 00 Odhod udeležencev (avtobusi)

 

Opis delavnic:

  1. KUHARSKE COPRNIJE (Marjetka Rupar)

Kuharska delavnica, v kateri se bosta pomerili dve skupini učencev. V vsaki bo 5-6 učencev. Tekmovali bosta v pripravi jedi, za katero bodo na voljo enake sestavine. Za zmago bo odločilna ustvarjalnost, kreativnost, okus in izgled jedi. Sledi simbolična nagrada.

 

  1. BUUUm (Martina Marc)

Za vse, ki bi radi kemijske poizkuse izvajali sami in uživajo v raziskovanju kemijskih zakonitosti.
Št. udeležencev: 10

 

  1. BITKA IZZIVOV (Jasmina Mulc)

Si pripravljen/-a na bitko izzivov? Preizkusi svoje znanje, spretnosti, odkrij svoj skriti talent. Tekmujeta dve ekipi v raznovrstnih izzivih. Pričakuj nepričakovana. Zmagovalno ekipo čaka sladka nagrada.
Predvideno število udeležencev: 10 učencev (2 ekipi po 5 učencev)

 

  1. HIŠNA PTIČICA (Nuša Ponikvar)

Iz pripravljenih lesenih delov bomo sestavljali čisto prave ptičje hišice za hišne  ptičice. Predvideno število udeležencev: 8-10 učencev

 

  1. SKETCH UP (Jure Mele)

Seznanili se boste z osnovami risanja v računalniškem programu Sketch up ter pripravi za tiskanje s 3D tiskalnikom. Predvideno število udeležencev: 8

 

  1. KAMERA TE GLEDA (Mojca L. Meharich)

V naši delavnici bomo učencem predstavili postopek izdelave filma. Učenci se bodo preizkusili v snemanju in montaži filma s profesionalno opremo. Število udeležencev: 10

 

  1. SAM CUKR (Nuša Rožanc)

Učenci bodo naredili in dekorirali torto. Najlepša torta dobi nagrado. Testo bo pripravljeno, torto bo potrebno namazati in okrasiti. Eno torto krasijo največ 3 učenci. Predvideno število udeležencev: 9

 

  1. THINK PINK (Matko Franc)

Igrali  bomo  različne znane in manj znane miselne igre, v katerih pride do izraza vaša domišljija in znajdljivost ter različni talenti. Število udeležencev: 10

 

  1. SPLETIČNE (Jernej Dolničar)

Delali bomo različne motive  z različnimi materiali  na mreži 15×15 cm in s tem dekorirali steno v jedilnici. Število udeležencev: 7-10

 

  1. DA TI CELICE POSIVIJO (Maja Žnidaršič)

Na delavnici se bodo učenci preizkusili v kvizu Male sive celice.  Pokazati bodo morali veščine skupinskega sodelovanja in ustvarjalnega mišljenja.  Delavnica sprejme 3-4 skupine s tremi učenci.

 

  1. ESCAPE ROOM (Marjeta Košir)

Podajte se v zaklenjeno sobo za 60 minut. Rešite vse uganke s področja zgodovine, kemije, matematike in drugega. V eni uri odklenite vse ključavnice in pobegnite! Število udeležencev: 2 skupini po 5 učencev 9. razreda. 

 

  1. FER PLAY (Klara Meden)

Na športni delavnici bomo organizirali igranje košarke in odbojke. Naj bo šport igra, v duhu fair play-a in sodelovanja.
Število udeležencev: 16 (načeloma lahko tudi 20).

 

  1. SOVICE IN ČUKCI (Meta Polovič)

Iz naravnih materialov bomo v šolski delavnici pod vodstvom učencev izdelovali maskote SFRJ-ja  sovice. Predvideno število udeležencev: 10.

 

  1. BILDAMO TIM! (Manca Farkaš)

Skozi strateške in timske igre boste spoznali moč vztrajnosti, uspešne komunikacije in sodelovanja. Obiščite nas in se s svojo ekipo pogumno soočite z zanimivimi izzivi. Naj se vaš tim “nabilda”, poveže in okrepi! Predvideno število:  10-15 obiskovalcev.

 

  1. AROMAMANIJA KRA KRA(Veronika Švigelj)

Poskrbeli bomo za darilca ob praznikih in izdelali kopalne bombice za šolski bazar, aromatične soli ter antistres blazinice s sivko in ajdo.  Število udeležencev 10.

 

  1. PUZZLEMANIA (Lara Vereš)

Delavnica kjer se boste preizkusili v izdelovanju unikatnih puzzel.
Št. zunanjih udeležencev: 10.

Related Images:

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)