Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada RS dne 10. 3. 2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja. Izvajanje vzgojno-izobraževalnih programov v  osnovnih šolah bo potekal enako kot v tem tednu.

Vlada je dne 11. 3. 2021 spremenila tudi Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Novost, ki jo prinaša sprememba odloka je, da zaščitnih mask učenkam/učencem, ki so starejši od 12 let, ni treba več nositi pri pouku športa.

Še vedno je obvezna uporaba zaščitnih mask za učenke/učence od 6. razreda osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih.

Prav tako je obvezna uporaba zaščitnih mask za učiteljice/učitelje v osnovnih šolah.

Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za učenke/učence od 1. razreda do 5. razreda osnovne šole, ko so v matičnemu oddelku.

Izjema v skladu z navodili NIJZ so tudi otroci z oslabljenim imunskim sistemom in nekaterimi drugimi podobnimi boleznimi (npr.: rakava obolenja, cistična fibroza), za katere priporočamo uporabo mask po posvetovanju z otrokovim zdravnikom. Posebna presoja je potrebna tudi pri stanjih, ki lahko ovirajo uporabo maske (npr. motnje v razvoju, zmanjšana zmožnost, druga zdravstvena stanja). Tudi o tem naj presoja osebni zdravnik otroka.

Lep pozdrav,

vodstvo šole

Related Images:

(Skupno 324 obiskov, današnjih obiskov 1)